Kæbesmerter

kæbesmerter

Gener og smerter fra kæberne

Ganske mange danskere er generet af kæbesmerter eller bidproblemer, som kan give daglige smerter og gener. Desuden er der ofte en sammenhæng mellem hovedpineproblematikker, nakkesmerter og kæbeledsproblemer, og derfor kan det give god mening at undersøge og behandle disse problematikker i en sammenhæng.

Er du generet af bidproblemer f.eks. at det gør ondt i kæben, når du tygger eller gaber, eller føler du, at du er anspændt i kæbe og tindingen, så vil du med stor sandsynlighed have god effekt at fysioterapi.

Smerter i kæben er ikke usædvanlige, men kan være svære at identificere, da andre sygdomme og lidelser i tænder, mund, bihuler og ansigtsnerver nemt kan føles som kæbesmerter – uden reelt at være det. Og kæbesmerter kan ofte føre til andre lidelser, f.eks. spændingshovedpine.

Hos Din Fysioterapi Vissenbjerg er det Nicolai Grocott der er særligt uddannet indenfor kæbeledsproblematikker. Nicolai vil lave en grundig undersøgelse første gang du kommer, så du kan få afklaret om fysioterapi er relevant for dig og dine gener. Her vil der blive foretaget en fuld kæbeundersøgelse, hvor Nicolai bl.a. vil spørge ind til dine symptomer og forsøge at afdække problemet. Du vil allerede her blive afklaret, om fysioterapi er den rette løsning for dig. Dette uanset om du har akutte eller kroniske kæbesmerter.

Hvis der findes belæg for behandling af dine kæbesmerter, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt. Denne behandling vil ofte være en kombination af hjemmeøvelser og manuelle behandlingsteknikker.

Symptomer og gener fra kæbeleddet

Gener, dysfunktion og gener fra kæbeleddet kan vise sig på flere forskellige måder. Men ofte vil man opleve gener som følgende:

  • Hovedpine
  • Proppen, klikken eller smerter i ørerne
  • Ansigtssmerter – f.eks. trigeminus neuralgi lignende smerter
  • Knæk/knas og smerter i kæbeleddene
  • Skærren tænder
  • Føleforstyrrelser i huden omkring ansigt og hals
  • Klump i halsen
  • Smerter i kæberne ved tygning af seje madvarer eller tyggegummi

Er du i tvivl om fysioterapi kan afhjælpe dine gener, så er du altid velkommen til at kontakte klinikken og få en snak med Nicolai Grocott på tlf. 64473508.