Bindevævsbehandling

Bindevæv

Bindevæv – vævet der er blevet overset alt, alt for længe.

Førhen så man på kroppen som bestående af muskler, knogler, sener, ligamenter, organer mm., og strukturer som bindevæv skrællede man af, så man bedre kunne se de ”rigtige strukturer” – vi havde overordnet set, kun fokus på den rene krop. Dette var en stor fejl! Man ved heldigvis nu, at vores bindevæv (fasciesystemet) er det væv der binder ALT i kroppen sammen. Det er  vores største og mest oversete sanseorgan.

Vores fascievæv består af mange, mange lag. Vores knogler, muskler, organer mm er pakket ind i det og vores hud er bindevæv. Tænk på det hvide tynde lag, der omringer en mørbrad, som kan være sejt og svært at skære i – det har vi i hele kroppen. Det snor sig i alle retninger i flere lag og overalt.

Fascievævet minder lidt om et spindelvæv, der er er stærkt, let og elastisk, hvis det har det godt. Hvis vævet derimod ikke har det godt, så minder det mere om klistret slim, som det vores børn leger med.

Med alderen bliver vores bindevæv mere uelastisk, hvilket kan ses på huden, som bliver mere tør og rynket. Sådan kan det også se ud indeni os, i de dybere lag. Bindevævet der omringer musklerne bliver tørt og sejt og vi føler os stive og usmidige. Det kommer ikke kun med alderen, men også hvis vi ikke bevæger os. Om morgenen, hvis vi har ligget i den samme stilling hele natten eller siddet i den samme stilling i mange timer på kontoret, så er vi mere klistrede sammen, end når vi bevæger os og “folder os ud” i forskellige stillinger.

Bindevævet bør være saftigt og elastisk, præcis ligesom en god bøf.  Men, hvis det ikke er det, kan vi opleve spændinger og smerter og have svært ved at bevæge os optimalt. Det kan medføre kompensationer, der  kan forplante sig helt fra foden til nakken. Bindevævet hænger nemlig sammen i kæder på kryds og tværs, igennem hele kroppen. Hvis der er knuder på de elastikkerne, så mister de deres fjedrende og elastiske kraft igennem hele kæden. Men, heldigvis kan vi påvirke disse kæder positivt ved, at løsne op for knuderne og dermed skabe bedre bevægelse igen.

Bindevævsbehandling 

Vores erfarne fysioterapeut Ulla Jørgensen, tilbyder både bindevævsmobiliserende træning (Fysio Flow) samt bindevævsbehandling.

Bindevævsbehandling henvender sig bl.a. til: 

  • Længerevarende og kroniske smertetilstande 
  • Tilbagevendende smerteproblematikker 
  • Arvævsproblematikker 
  • Lymfeproblematikker 
  • Eller, dig som blot ønsker en mere afbalanceret krop 
 
Første konsultation 

Første gang afsættes der 1 time (inkl. af-/ og påklædning samt journalisering), hvor der bl.a. vil blive lavet en grundig undersøgelse af din holdning og bevægelighed. Ud fra dette igangsættes selve behandlingen. 

Pris: 500 kr. 

Efterfølgende behandlinger 

De efterfølgende gange afsættes der 45 min. (inkl. af-/ og påklædning samt journalisering) 

Pris: 350 kr. 

Praktisk info 

Der kræves ikke henvisning fra lægen. 

Der er mulighed for tilskud fra Sygeforsikringen Danmark. 

 

Herunder kan du booke tid til din bindevævsbehandling:

 

 

Her under kan du se en kort video, som viser og forklarer hvad bindevæv egentlig er:

Bindevæv