Rygtræning

Ryghold

Få en stærk og smidig ryg

Her hos Din Fysioterapi Vissenbjerg, tilbyder vi flere forskellige former for rygtræning. Du kan herunder læse mere om de forskellige tilbud og i bunden af siden kan du tilmelde dig de forskellige hold. 

  • Ryghold 

Rygholdet er for dig, som døjer med smerter og/eller stivhed i ryg eller nakke. Det kan f.eks. være at du døjer med tilbagevendende hold i ryggen, diskusprolaps, hypermobilitet, muskelspændinger el lign., eller måske har du bare brug for hjælp til forebyggelse af ryggener.

Selve træningen

Rygholdet tager udgangspunkt i en tankegang om stabilitet, hvor aktivering af den dybe muskulatur omkring mave og ryg er i fokus. Sammen med bækkenbunden danner disse muskler det såkaldte “muskelkorset”, som har en grundlæggende betydning for en stærk, stabil og funktionsdygtig ryg.

Træningen foregår på små hold, hvor fysioterapeuten hele tiden arbejder med individuel tilpasning af øvelserne, så du er sikker på at træningen foregår med god kvalitet hele vejen igennem.

Praktisk info

Træningen er fordelt over 8 gange af en times varighed. (enkelte forløb vil strække sig over færre gange)

Der kræves ikke henvisning fra egen læge for at deltage.

Der gives tilskud fra ”Sygeforsikringen Danmark”

Vi starter nye hold 4-5  gange årligt.

  • Stor Bold

Sjov træning på og med de store bolde.

Selve træningen

De store træningsbolde er et fantastisk redskab til funktionel træning. Bolden udfordrer både vores balance, koordination, bevægelse og stabilitet, som alle er super vigtige for en velfungerende krop.

Alle kan få noget ud af at bruge bolden som træningsredskab. Træning på de store bolde giver først og fremmest et smil på læben samt bringer motivationen og legebarnet frem i enhver. Uanset din alder kan du have glæde af træning med og på bold. 

Gennem fysioterapeutisk superviserede øvelser træner vi med fokus på holdnings- og bevægelsesmuskler i ryg og mave. Vi styrker ryggens funktion og forebygger og mindsker unødige spændinger og smerter. I træningen vil vi også inddrage både håndvægte og elastikker, så vi kan komme godt igennem hele kroppen.

Holdet henvender sig til alle der trænger til at få udfordret deres balance, koordination, bevægelse, stabilitet og ikke mindst deres ryg- og mavemuskulatur. 

Praktisk info

Træningen forudsætter, at du selv kan komme ned og op fra gulv/underlag. Derudover bliver niveauet sat efter deltagernes forudsætninger, og derfor kan alle være med.

Træningen er fordelt over 5-8 gange af en times varighed. 

Der kræves ikke henvisning fra egen læge for at deltage.

Der gives tilskud fra ”Sygeforsikringen Danmark”

Vi starter nye hold 4-5  gange årligt.

Se kommende hold og book din plads herunder:

Henter datoer...